Livet som Makeup Artist

Jag har länge tänkt skriva detta inlägg, då jag hör och ser många som tror det är ett glamouröst liv med kändisar, fester, resor, miljontals Insta-följare, en youtube-kanal som man får betalt för etc… Efter 4,5 års erfarenhet, vill jag dela med mig hur yrket är och att ingenting är möjligt, MEN du måste vara beredd att JOBBA!!

Ja visst kan det vara så, men det är inte så verklighet ser ut! Det många, särskilt unga människor, sett på Insta eller Youtube, är få som lever och det måste man vara medveten om, om man tänkt att man vill jobba som Makeup Artist.

Själva yrket är ganska så bred, vilket slags MUA (fortkortning) vill DU bli? Vill du fokusera på bröllop? Kanske stå i butik? Sminka reklamfilm, långfilm, stillbild, kanske t om sminka Special Effects?

Om du väljer yrket enbart för att du tror det är din chans att hänga med kändisar, då är det nog lika bra att du tänker om…

Många har gått sminkskola, men efter några månaders försök att jobba som MUA, har många även gett upp. Man är inte garanterad jobb efter utbildningen och inget kommer ”gratis”, Du måste vara på hugget, Du måste vara beredd att jobba hårt, gå upp tidigare än alla andra, visa framfötterna, träna på alla dina lediga timmar, jobba extra vid sidan om utan att lägga MUA-drömmarna på hyllan, utan jobba med dem före och efter andra jobb.

Jobb och succé kommer inte komma över natten, den kanske inte ens kommer andra eller fjärde året heller, men efter säg 6-10 år, då kanske man kan säga att man lever på yrket. Under dessa år måste du våga tro, våga satsa, våga hålla kvar och våga ut och jobba, dag som natt. Men all ”slit” och hårt arbete kommer löna sig om du är 200% att det är det här Du vill göra!

Sen måste du vara realistisk, man ska drömma och drömma stort, men samtidigt vara i verkligheten. Insta- och youtube profilerna du ser och följer har inte blivit ”kändisar” över en natt, inte heller för att dem tar schyssta bilder, och inte heller för att dem kopierar någon annan. Och är det så att du vill bli en sådan profil, så måste du fortfarande lägga tid och energi på det, för det är inget företag som vill lägga pengar på någon som inte kommer jobba för det. Nu pratar vi om dem som får miljoner för sina insats.

Så tillbaka till MUA-yrket, låt oss se ett scenario, vi säger nu att vi är en MUA, och är bokad för en reklaminspelning i skogen, hela dagen, det är kallt och fullt med snö, hur kommer du klädd till detta? Förvänta inte dig att du kommer alltid vara snygg klädd, du kommer nog inte med pälsen, snygga bootsen och utan mössa för att inte förstöra håret. Du kommer troligen i täckbyxor, bekväm vinterjacka, vinterkängor och hela paketet.
Varför skriver jag detta? Jo för jag älskar mitt yrke och jag vill att folk ska förstå att det är inte det 2% man ser på sociala medier!

Det är många år, det är långa dagar, det är hårt arbete som krävs.

Jag kommer fortsätta skriva om detta ämne, men nu måste jag gå och jobba!

TREVLIG HELG!!!

//Sini

vip3528

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>